torsdag, september 10, 2009

Et nytt radiosteg er tatt

Sist fredag leverte vi fra oss de tolv første radioprogrammene med radioteater på mahouspråket.

De siste månedene har radioteamet her i Abidjan jobbet hardt og intenst med å få disse programmene ferdig, slik at de kan sendes på radioen i siste kvartal av 2009. Forrige uke ble ekstra hektisk, men på fredag ettermiddag kunne jeg ta turen til samarbeidsradioen vår Fréquence Vie og levere CD’en med de tolv episodene.

Radioteamet legger siste hånd på programmene


I begynnelsen av neste uke skal vi også sende en CD med programmene til Radio Man FM i byen Man utenfor Toubaregionen. Det er denne radioen som sender radioprogrammene våre inn der mahouene primært bor, i kjerneområdet som heter Bafing. Dette betyr også at vi nå vil sende akkurat de samme programmene både her i storbyen Abidjan og i mahoulandsbyene i nord.

Det er med stor spenning vi ser fram til onsdag 7. oktober. Da går nemlig det aller første radioteaterprogrammet på lufta her i Abidjan. Hvordan vil lytterne våre reagere? Vil de like det de hører? Vil de forstå det vi ønsker å formidle?

Dette er nemlig en annen måte å formidle det kristne budskapet på enn det vi har gjort fram til nå. Tema for hvert program spinnes rundt den kristne mahoufamilien Bakayoko (les mer her) som bor i en landsby der det er svært få kristne.

Temaene som tas opp er blant annet:
- Hvordan beskytte oss mot onde ånder?
- Døden.
- Hvordan skal vi tolke drømmer?
- Kan døde mennesker komme tilbake til livet i andre skikkelser?
- Sykdom og helbredelse.
- Dersom du blir utsatt for et lite uhell, er det da på grunn av at noen har kastet en forbannelse på deg?
- Frykt for Satan.
- Hva skjer etter døden?

Alle disse temaene blir belyst med Bibelen som rettesnor. For det er nettopp Bibelens eget svar på disse spørsmålene som blir vektlagt gjennom rollespillet. Alt spilt gjennom familien Bakayoko, der det som oftest er barna som konfronterer foreldrene med dilemmaer knyttet til de nevnte temaene. Sammen finner de Bibelens egne svar på spørsmålene.

Mahouene elsker teater. Og i disse programmene håper vi at de også vil kunne kjenne seg igjen i den hverdagslige settingen som handlingen utspiller seg i.

Så er det vår inderlige bønn at Guds Hellige Ånd vil gjøre Ordet forståelig for dem slik at de kan få et møte med Jesus.

Vi trenger også din forbønn!

Jostein

5 kommentarer:

Anne Birgitte sa...

Så flott! Dette skal vi be for. Og eg tek med teksten og bønneemne i foreninga mi på mandag. Alle foreningsdamene gir til prosjektet dykkar gjennnom fast gjevarteneste veit de, så då er det godt å høyre litt om kva som skjer i prosjektet:) God helg folkens!!

Jostein sa...

Supert! Takk skal du ha, og hils alle damene fra oss!
Jostein

Anonym sa...

Så flott at de har kome så lagt!! Dette gler vi oss over. Guds velsigning og lukke til! Vi er med i baktroppen,

Jon Ivar

Jostein sa...

Tusen takk for det, Jon Ivar! Vi trenger virkelig baktroppen...

Jostein

Anonym sa...

Så dei elskar teater? Verkeleg bra og spennande! Finns det eit mahouteater, som spelar levande forestillingar? Korleis bruker dei det på andre måter i opplæring, formidling, underholdning?

Skriv gjerne til ruthmjanger@hotmail.com. De veit jo at dette er tema som er interessant for ei som meg!

Lykke til med radioteateret - artig å høyre om responsen det får.

Ruth :)