lørdag, mai 03, 2008

Abidjan

Det har vært en stor glede å få komme til Elfenbenskysten og Abidjan for aller første gang. Dette landet og denne byen har gjennom mange år opptatt våre tanker og våre bønner, og endelig har vi kunnet få muligheten til å ”smake” litt på tilværelsen her. Og til å kjenne den berømte luftfuktigheten som alle har snakket så mye om, og som gjør at vi alltid er mer eller mindre våte. Vi har fått nyte bassengbading og lyden av de store bølgene i Grand Bassam. Vi har kost oss i nydelige omgivelser på Hotel Golf. Og vi har fått en god omvisning i storbyen Abidjan.

Vi har prøvd de berømte røde drosjene, ja til og med sittet i samme drosje som Rosenborg-spiller Didier Konan Ya visstnok skal ha tatt. I alle fall var det slik ifølge sjåføren når han hørte vi var norske. Selv var han fra Senegal, og kjente til hele føljetongen med Bayall Sall, Idrettsklubben Start og ordføreren på øya Gorée utenfor Dakar. Ja det var rent interessant å kunne snakke litt norsk fotball med en drosjesjåfør i Abidjan.

Ellers har det også blitt en del jobbing sammen med radioteamet (Fatou og Soumeila). Og det som opptar oss akkurat nå er historiens første direktesending på mahou. Onsdag 7. mai skal vi nemlig prøve oss på direkten på den kristne lokalradioen her i byen (Fréquence Vie / Livets Frekvens). Det er moro å se gløden i øynene på de to som skal på lufta. Men også spenningen og nervøsiteten. Målet med sendingen er blant annet å forsøke å komme litt i kontakt med lyttere av programmene her i Abidjan. Derfor har vi en innringingskonkurranse i sendingen, der folk skal svare på et spørsmål. Vi er spente på responsen.
Radioteamet forbereder direktesending i Abidjan

Vi ønsker virkelig at radioen også skal være et kontaktpunkt til det evangeliske arbeidet vi driver. At søkende mahouer gjennom å ha hørt på radioen kan få frimodighet til å kontakte senteret vi har i en av mahoubydelene. Her har vi også en evangelist som vil kunne følge opp den enkelte.

Be gjerne for denne spesielle direktesendingen, at den må gå bra og at vi på denne måten kan få kontakt med nye mahouer.

Jostein

2 kommentarer:

Bente sa...

Ikke verst at Start har blitt kjent i Afrika;) Selv om det ikke er helt de premissene jeg skulle ønske de var kjent for;) Tidligere hadde jo kun alle afrikanere kun hørt om Rosenborg og Ole Gunnar Solskjær;)

Anonym sa...

Utrolig kjek lesning!! Nesten som eg kjenner glada og spenninga med dykk! Alt det beste! Ø